Teperős pogi

2025.01.10

Tepertős pogi

Hozzávalók:

  • 58 dkg fehér finomliszt 
  • 6-7 cl langyos tej
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • egy kocka (5 dkg) friss élesztő
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg darált töpörtyű
  • 10 dkg zsír (4 púpos evőkanál)

Kenéshez:

  • egy tojás sárgája egy mokkáskanál tejjel felverve

Elkészítése:

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyneművé gyúrjuk.

2. Egy puha, lágy tésztát kapunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra nyújtunk, majd 10 percet hagyjuk pihenni.

3. A tetejét éles késsel, nem túl mélyen berácsozzuk, majd apróbb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatót néha mártsuk lisztbe, ha nagyon ragadna. 

4. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, majd 190 fokon nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk ki!

Családi receptkönyv 2023 | Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el